Atelier Passe Partout


Sint-Katelijnestraat 41 2800 Mechelen
0478 564954 Klik om te bellen

Over Atelier Passe Partout

Atelier Passe Partout is een klein ambachtelijk bedrijf, gespecialiseerd in kwaliteitsparket (massief hout) en klein meubelwerk.  Zowel voor restauratie van massief meubilair, voor zetelstofferingen en voor de fabricage van nieuwe meubeltjes en andere houten objecten kan men hier terecht.  

Atelier Passe Partout was in 2019 winnaar van de award "Woodfloor of the Year, best Marquetry / Inlay Application" uitgereikt door de NWFA (national Wood Flooring Association) in de USA.   Atelier Passe Partout werkt vooral voor particulieren die op zoek zijn naar de beste kwaliteit, vakmanschap en soms originaliteit, want vaak maken wij eigen (unieke) ontwerpen voor de uitvoering van onze projecten.  

Naast plaatsing van massief hedendaags parket, zijn wij tevens gespecialiseerd in restauratie van parketvloeren in beschermde monumenten of andere historische gebouwen.  Hiervoor werken we vaak voor de overheid, maar ook de particuliere klant kan uiteraard beroep doen op onze expertise.

Tot slot leveren en plaatsen wij authentieke 18de euwse parketvloeren in diverse motieven of als plankenvloeren.

Voor wat betreft de meubelen werken wij op maat en in overleg met de klant.  Soms kan marqueterie toegepast worden, soms kan hjet zeer strak en hedenbdaags zijn, dan weer wordt er gewerkt met 18de eeuws hout.  Wij maken wat men elders niet kan vinden.  Vooral de meubelen in oud hout (18de eeuws) verlenen een bijzondere uitstraling aan uw interieur, waarbij het wabi-sabi aspect nét die bijzondere toets geeft.

Filip Redant (zaakvoerder van Atelier Passe Partout) voert onder de noemer "Filip Redant, Master-Artisan" een eigen reeks van High-End houten luxe objecten, waaronder humidors, whisky-cabinetten, juwelenkoffers, make-up kastjes, en allerlei andere luxeboxen.  HIerbij is alles gemaakt uit zeer zeldzame en kostbare houtsoorten en andere hoogwaardige materialen.  Deze kunstwerkjes zijn allemaal 'Pièce Unique", waarvoor trouwens ook een certificaat wordt afgeleverd.  De échte liefhebber zal hier van watertanden ... (zie ook op www.filipredant.com)

Karen Verries, mede-zaakvoerder van Atelier Passe Partout, is gespecialiseerd in zetelstofferingen.  Zij werkt voornamelijk aan éénzitten en fauteuils en stoelen, en heeft daarvoor een mooie collectie aan natuurlijke stoffen van hoogstaande kwaliteit.  

Foto's

Atelier Passe Partout in het kort

Diensten

Inrichting
Interieuradvies
Verkoop van nieuw meubilair
Verkoop van tweedehands meubilair

Assortiment

Banken
Kasten
Stoelen
Tafels

Soort meubilair

Woonmeubilair

Onze locatie

Atelier Passe Partout


Sint-Katelijnestraat 41 2800 Mechelen
0478 564954 Klik om te bellen